Wijk bij Duurstede

Samen Oplopen met Steunouder wordt uitgevoerd in Wijk bij Duurstede en de kernen Cothen en Langbroek

Suzanne Vrolijk

tel: 0343-473070 of mail: s.vrolijk@stichting-binding.nl

Bezoekadres: Steenstraat 14A, 3961 VP, Wijk bij Duurstede

Volg ons

Samen Oplopen met Steunouder - Stichting Binding

Stichting Binding verbindt Samen Oplopen en Steunouder aan elkaar. Twee prachtige projecten die ervaring hebben in de koppeling van inwoners aan gezinnen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Samen Oplopen verbindt inwoners uit Wijk bij Duurstede of omstreken, als vrijwilligers, aan gezinnen of jongeren die veel stress ervaren. Zij lopen een tijdje mee in het gezin en helpen hen bij allerlei voorkomende zorgen en vragen. De vrijwilligers leveren praktische steun en coaching in het gezin aan de kinderen in het gezin of aan de jongere.

Steunouder vraagt inwoners uit Wijk bij Duurstede of omstreken om een kind uit een overbelast gezin, als vrijwillige steunouders, in hun eigen huis en gezin een extra plek bieden. Hierdoor worden de ouders ontlast en kan het kind veilig en gezond opgroeien met steun in de eigen omgeving.

Voor wie?
Samen Oplopen en Steunouder zijn er voor gezinnen die problemen ervaren zoals: de samenleving (nog) niet goed begrijpen doordat de ouders bijvoorbeeld uit een ander land komen, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn, zich alleen, ‘down’ of overbelast voelen, een fysieke of verstandelijk beperking hebben of andere factoren die zorgen geven.

Vangnet zodat kinderen gezond opgroeien
Met elkaar vormen we een breed vangnet voor kinderen en gezinnen in lastige situaties die geen familie of vrienden hebben die dat kunnen bieden. Zodat gezinnen weer in hun kracht komen en kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen!

De vrijwilligers worden gesteund door professionals van stichting Binding. Suzanne Vrolijk is vrijwilligerscoördinator, en zij begeleidt de koppeling van de vrijwilliger aan het gezin of een jongere.

Samen Oplopen, Steunouder en stichting Binding

Samen Oplopen en Steunouder in de gemeente Wijk bij Duurstede wordt uitgevoerd door het samenwerkingsverband ‘Binding’. Daarin werken al veel partijen samen, zodat we met elkaar weten wat we voor wie het beste kunnen inzetten in de gemeente Wijk bij Duurstede . 

Coördinator Suzanne komt graag verder uitleggen wat Samen Oplopen en Steunouder kunnen betekenen voor gezinnen, vrijwilligers of doorverwijzers.

Nieuws

We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Mensen die het leuk vinden om een kind, jongere of gezin of in de gemeente Wijk bij Duurstede te helpen. Om als mede-burgers een kind een aantal uren per week in jouw huis op te vangen (Steunouder) of om mee te denken en te doen in de leefwereld van een gezin of jongere in allerlei voorkomende zorgen en vragen (Samen Oplopen).

Als je je leven zelf op orde hebt, heb je heel wat door te geven!

Dat geeft zin én een vorm van verbinding die je anders wellicht niet had gemaakt.
En als je dat spannend vindt: je wordt goed begeleid door Suzanne en Mirjam en we luisteren goed naar jouw wensen.

 

 

Als je, als ouder, veel stress en zorgen hebt en je wilt tóch je kinderen een fijne jeugd geven, dan kun je wel eens wat steun gebruiken.

Of als je, als jongere, soms zo veel alleen moet bedenken, regelen en doen, kun je best wel eens wel wat hulp gebruiken.

Bel dan Suzanne. Zij kan met jou bespreken of een vrijwilliger een tijdje met jou of met jullie kan mee lopen of dat een steunouder jouw kind een fijn plekje kan bieden.

Als je als buurvrouw, leerkracht, verloskundige, hulpverlener, jeugdverpleegkundige, vrijwilliger van vluchtelingenwerk of in een andere rol weet dat er in een gezin of bij een jongere behoefte is aan steun, neem dat contact met ons op. 

Denk aan ondersteuning op een vriendschappelijke manier, aandacht buiten kantooruren of hulp bij kleine praktische zaken. 

Je kunt bellen met Suzanne om te overleggen. Stichting Binding kent de zorg en weet wat een vrijwilliger op een veilige en verantwoorde manier kan doen.

Scroll naar top