Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

Heb jij stress of zorgen? Het gevoel dat je tekortschiet voor je kinderen? Een vrijwilliger kan helpen. Met advies, praktische hulp en een luisterend oor.

Jouw vragen staan centraal

De gezinsvrijwilliger van Samen Oplopen komt eens per week of om de week bij je langs om je met van alles te helpen. Zoals met:

  • het op orde maken van je huis of papieren
  • het opvoeden van je kinderen
  • het zoeken naar werk
  • een bezoek aan een instantie
  • een praatje en luisterend oor
  • oplossingen voor je zorgen en vragen
  • het leren kennen van meer mensen in je buurt 
  • samen iets leuks doen, met jou of de kinderen.

Het kan dus van alles zijn, als het past bij jou én de gezinsvrijwilliger.

Samen Oplopen is er voor gezinnen die uit balans zijn, meerdere problemen op hetzelfde
moment hebben en steun kunnen gebruiken.

Samen oplopen met de coördinator

De gezinsvrijwilliger en de ouder(s) hebben regelmatig contact met de professionele coördinator van Samen Oplopen. Deze kent de hulpverlening goed. Als problemen te ingewikkeld zijn voor de vrijwilliger springt de coördinator bij door wat vaker bij het gezin op bezoek te komen of met instanties te bellen. Misschien ontdekken zij met elkaar, dat tijdelijk wat extra hulpverlening nodig is. Dan regelt de coördinator dat, in overleg met de ouder(s).  

Samen Oplopen - Niet alleen, maar samen. Informele en formele zorg naast elkaar.

Niet alleen, maar samen

Ouders kunnen zich aanmelden voor hulp via onze contactpagina. Ze kunnen ook via een zorghulpverlener bij ons terecht. Vervolgen kijken we waar het gezin behoefte aan heeft en hoe we kunnen helpen. Soms lukt het even niet alleen en dan kan het samen. Zodra de ouders weer lekker in je vel zitten en het weer zelf kunnen, hebben we ons doel bereikt. Zo zorgen we samen voor een betere toekomst voor ouders en kinderen.

Wij zijn er trots op dat ouders ons het mooie rapportcijfer 9 hebben gegeven.

Onze vrijwilliger komt één keer in de week en is erg aardig. Zij helpt ons met allerlei dingen en het is gezellig als zij er is. Zij oefent geen druk uit, maar denkt met alles mee en geeft ons weer rust in ons hoofd en in ons huis. Haar humor en warmte zijn heel waardevol voor ons.

Gezin
Samen Oplopen