Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder
Samen Oplopen coördinator Olst-Wijhe - Lucia Wolthers
Lucia Wolters

tel: 0548-638830 of 06-10346602 of mail: lwolters@evenmens.nl

werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagmorgen

Samen Oplopen wordt uitgevoerd in de plaatsen Olst, Wijhe, Wesepe, Welsum en de bijbehorende buurtschappen.

Samen Oplopen – Evenmens

Samen Oplopen verbindt vrijwilligers aan gezinnen die stress en spanning ervaren.

Stress, doordat gezinnen zich in een (mantel)zorgsituatie bevinden, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn, zaken in de samenleving lastig vinden, zich alleen of overbelast voelen of andere factoren die stress en zorgen geven. Vrijwilligers leveren steun, zorg en begeleiding in het gezin of aan een jongere.

De vrijwilligers worden gesteund door coördinator Lucia Wolters die Olst en Wijhe goed kent. Zij werkt al als mantelzorgconsulent bij Evenmens voor de mantelzorgers en zorgvragers in de gemeente.

Wij zoeken nieuwe vrijwilligers
Mensen die het goed hebben kunnen veel betekenen voor mensen die het minder goed hebben. Samen Oplopen verbindt vrijwilligers aan gezinnen die veel stress ervaren, vaak op meerdere vlakken in hun leven. Stress doordat gezinnen weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn, de samenleving als lastig ervaren, in een nieuw land wonen, zich alleen of overbelast voelen. Mee denken of mee doen, in de situatie van het gezin. Dat geeft zin én een vorm van verbinding die je anders wellicht niet had gemaakt. We willen graag dat vrijwilligers zich in kunnen zetten op een manier die past bij de eigen mogelijkheden, agenda en talenten. Wil jij je inzetten voor een ander? Meld je aan via onderstaand formulier.

Zorgen in gezinnen
Als je, als ouder, veel stress en zorgen hebt en je wilt tóch je kinderen een fijne jeugd geven, dan kun je wel eens wat steun gebruiken.

Als jongere moet je zoveel alleen bedenken, regelen en doen, ook daar kan hulp welkom bij zijn.

Ook als hulpverlener kun je ons bellen wanneer je merkt dat er in een gezin of bij een jongere behoefte is aan steun op een vriendschappelijke manier.

Neem contact op met Lucia Wolters, of Sabine Veltmaat, om te overleggen. Zij kennen de zorg en weten wat een vrijwilliger op een veilige en verantwoorde manier kan doen.

Samen Oplopen en Evenmens
Samen Oplopen wordt uitgevoerd in meerdere gemeenten door Stichting Evenmens. Zij kent de lokale situatie en werkt met veel partijen samen. Samen weten we wat we voor wie het beste kunnen inzetten.

Coördinator Lucia Wolters komt graag verder uitleggen wat Samen Oplopen kan betekenen voor gezinnen, vrijwilligers of doorverwijzers.

Neem nu contact op

Contact met Samen Oplopen in deze gemeente

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.