Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder
Sabine Veltmaat

sveltmaat@evenmens.nl

Samen Oplopen wordt uitgevoerd in de plaatsen Wierden en Enter en de bijbehorende buurtschappen

Samen Oplopen – Evenmens

Samen Oplopen verbindt vrijwilligers aan gezinnen die stress en spanning ervaren.

Stress, doordat gezinnen zich in een (mantel)zorgsituatie bevinden, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn, zaken in de samenleving lastig vinden, zich alleen of overbelast voelen of andere factoren die stress en zorgen geven. Vrijwilligers leveren steun, zorg en begeleiding in het gezin of aan een jongere.

De vrijwilligers worden gesteund door coördinator Annelies Slager die Wierden goed kent. Zij werkt al als mantelzorgconsulent bij Evenmens voor de mantelzorgers en zorgvragers in de gemeente.

Zorgen in gezinnen
Als je, als ouder, veel stress en zorgen hebt en je wilt tóch je kinderen een fijne jeugd geven, dan kun je wel eens wat steun gebruiken.

Als jongere moet je zo veel alleen bedenken, regelen en doen, ook daar kan hulp welkom bij zijn.

Ook als hulpverlener kun je ons bellen; wanneer je merkt dat er in een gezin of bij een jongere behoefte is aan steun op een vriendschappelijke manier.

Neem contact op Annelies Slager om te overleggen. Zij kent de zorg en weet wat een vrijwilliger op een veilige en verantwoorde manier kan doen.

Samen Oplopen en Evenmens
Samen Oplopen wordt uitgevoerd in meerdere gemeenten door Stichting Evenmens. Zij kent de lokale situatie en werkt met veel partijen samen. Samen weten we wat we voor wie het beste kunnen inzetten.

Coördinator Annelies Slager komt graag verder uitleggen wat Samen Oplopen kan betekenen voor gezinnen, vrijwilligers of doorverwijzers.