Lelystad

Coördinator Samen Oplopen:
Henriëtte Verheggen

bereikbaar op h.verheggen@welzijnlelystad.nl of bel (06) 4633 6974

 
Coördinator Steunouder:
Liesbeth Krouwel

Bereikbaar op l.krouwel@welzijnlelystad.nl of bel (06) 2958 0611

Volg ons

Samen Oplopen en Steunouder - Stichting Welzijn Lelystad

Stichting Welzijn Lelystad verbindt Samen Oplopen en Steunouder aan elkaar. Twee prachtige werkwijzen die ervaring hebben in de koppeling van inwoners aan gezinnen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Samen Oplopen verbindt inwoners uit Lelystad, als vrijwilligers, aan gezinnen of jongeren die veel stress ervaren. Zij lopen een tijdje mee in het gezin en helpen hen bij allerlei voorkomende zorgen en vragen. De vrijwilligers leveren praktische steun en coaching in het gezin aan de kinderen in het gezin of aan de jongere.

Steunouder vraagt inwoners uit Lelystad om een kind uit een overbelast gezin, als vrijwillige steunouders, in hun eigen huis en gezin een extra plek bieden. Hierdoor worden de ouders ontlast en kan het kind veilig en gezond opgroeien met steun in de eigen omgeving.

Voor wie?
Samen Oplopen en Steunouder zijn er voor gezinnen die problemen ervaren zoals: de samenleving (nog) niet goed begrijpen doordat de ouders bijvoorbeeld uit een ander land komen, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn, zich alleen, ‘down’ of overbelast voelen, een fysieke of verstandelijk beperking hebben of andere factoren die zorgen geven.

Vangnet zodat kinderen gezond opgroeien
Met elkaar vormen we een breed vangnet voor kinderen en gezinnen in lastige situaties die geen familie of vrienden hebben die dat kunnen bieden. Zodat gezinnen weer in hun kracht komen en kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen!

De vrijwilligers worden gesteund door professionals van stichting Welzijn Lelystad. Henriëtte Verheggen is coördinator van Samen Oplopen. En Liesbeth Krouwel is Steunouder-coördinator.

Samen Oplopen, Steunouder en stichting Welzijn Lelystad

Samen Oplopen en Steunouder in de gemeente Lelystad wordt uitgevoerd door Welzijn Lelystad. Daarin werken al veel partijen samen, zodat we met elkaar weten wat we voor wie het beste kunnen inzetten in de gemeente Lelystad. 

Coördinator Henriëtte of Liesbeth komen graag verder uitleggen wat Samen Oplopen en Steunouder kunnen betekenen voor gezinnen, vrijwilligers of doorverwijzers.

 

 

Nieuws

Mensen die het leuk vinden om een kind, jongere of gezin of in de gemeente Lelystad te helpen. Om als mede-burgers een kind een aantal uren per week in jouw huis op te vangen (Steunouder) of om mee te denken en te doen in de leefwereld van een gezin of jongere in allerlei voorkomende zorgen en vragen (Samen Oplopen).

Als je, als ouder, veel stress en zorgen hebt en je wilt tóch je kinderen een fijne jeugd geven, dan kun je wel eens wat steun gebruiken.

Of als je, als jongere, soms zo veel alleen moet bedenken, regelen en doen, kun je best wel eens wel wat hulp gebruiken.

Bel dan Henriëtte. Zij kan met jou bespreken of een vrijwilliger een tijdje met jou of met jullie kan mee lopen of dat een steunouder jouw kind een fijn plekje kan bieden.

Als je als buurvrouw, leerkracht, verloskundige, hulpverlener, jeugdverpleegkundige, vrijwilliger van vluchtelingenwerk of in een andere rol weet dat er in een gezin of bij een jongere behoefte is aan steun, neem dat contact met ons op. 

Denk aan ondersteuning op een vriendschappelijke manier, aandacht buiten kantooruren of hulp bij kleine praktische zaken. 

Je kunt bellen met Henriëtte of Liesbeth om te overleggen. Stichting Welzijn Lelystad kent de zorg en weet wat een vrijwilliger op een veilige en verantwoorde manier kan doen.

Scroll naar top