Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder
Coördinator Samen Oplopen:
Henriëtte Verheggen

bereikbaar op h.verheggen@welzijnlelystad.nl of bel (06) 4633 6974

Coördinator Steunouder:
Liesbeth Krouwel

Bereikbaar op l.krouwel@welzijnlelystad.nl of bel (06) 2958 0611

Samen Oplopen en Steunouder – Stichting Welzijn Lelystad

Stichting Welzijn Lelystad verbindt Samen Oplopen en Steunouder aan elkaar. Twee prachtige werkwijzen die ervaring hebben in de koppeling van inwoners aan gezinnen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Samen Oplopen verbindt inwoners uit Lelystad, als vrijwilligers, aan gezinnen of jongeren die veel stress ervaren. Zij lopen een tijdje mee in het gezin en helpen hen bij allerlei voorkomende zorgen en vragen. De vrijwilligers leveren praktische steun en coaching in het gezin aan de kinderen in het gezin of aan de jongere.

Steunouder vraagt inwoners uit Lelystad om een kind uit een overbelast gezin, als vrijwillige steunouders, in hun eigen huis en gezin een extra plek bieden. Hierdoor worden de ouders ontlast en kan het kind veilig en gezond opgroeien met steun in de eigen omgeving.

Voor wie?
Samen Oplopen en Steunouder zijn er voor gezinnen die problemen ervaren zoals: de samenleving (nog) niet goed begrijpen doordat de ouders bijvoorbeeld uit een ander land komen, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn, zich alleen, ‘down’ of overbelast voelen, een fysieke of verstandelijk beperking hebben of andere factoren die zorgen geven.

Vangnet zodat kinderen gezond opgroeien
Met elkaar vormen we een breed vangnet voor kinderen en gezinnen in lastige situaties die geen familie of vrienden hebben die dat kunnen bieden. Zodat gezinnen weer in hun kracht komen en kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen!

De vrijwilligers worden gesteund door professionals van stichting Welzijn Lelystad. Henriëtte Verheggen is coördinator van Samen Oplopen. En Liesbeth Krouwel is Steunouder-coördinator.

Samen Oplopen, Steunouder en stichting Welzijn Lelystad

Samen Oplopen en Steunouder in de gemeente Lelystad wordt uitgevoerd door Welzijn Lelystad. Daarin werken al veel partijen samen, zodat we met elkaar weten wat we voor wie het beste kunnen inzetten in de gemeente Lelystad. 

Coördinator Henriëtte of Liesbeth komen graag verder uitleggen wat Samen Oplopen en Steunouder kunnen betekenen voor gezinnen, vrijwilligers of doorverwijzers.