Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

Samen Oplopen via Indebuurt033

Het project Samen Oplopen gaat vanaf 1 januari 2024 verder onder de naam Gezinskracht. Gezinskracht is een maatjesproject voor gezinnen uit Amersfoort waar tegelijkertijd meerdere problemen spelen. Inwoners kunnen voor Gezinskracht terecht bij Indebuurt033.

De opzet van het project blijft hetzelfde.

Bij Gezinskracht is een vrijwilliger langere tijd (max. 2 jaar) betrokken bij een gezin om met allerlei praktische zaken te helpen, net als een goede vriend. De vrijwilliger komt regelmatig thuis bij het gezin en ondersteunt bijvoorbeeld bij financiële problemen en zaken die geregeld moeten worden, bij de gemeente of bij een andere instantie. Ook kan de vrijwilliger helpen bij opvoedproblemen, of een helpende hand bieden als iemand in het gezin ziek is of een beperking heeft. De vrijwilliger biedt een luisterend oor en zoekt samen met het gezin naar oplossingen. Ook ondernemen de vrijwilliger en het gezin leuke dingen met elkaar.

De vrijwilliger wordt begeleid door een professional van Indebuurt033. Het doel van Gezinskracht is om gezinnen weer beter te laten draaien en de eigen kracht van gezinsleden (weer) aan te spreken.

Wil je wat betekenen on Amersfoort. Neem een kijkje bij Indebuurt033