Westerkwartier

Samen Oplopen wordt uitgevoerd in Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn en de streek Middag, allemaal onderdeel van de gemeente Westerkwartier

Andrew Usmanij

tel: 06-82856140 of mail: andrew.usmanij@cosis.nu

en

Jurgen Liewes

tel: 06-20300944 of mail: jurgen.liewes@cosis.nu

Volg ons

Samen Oplopen - Cosis

In Westerkwartier is Cosis gestart met de uitvoering van Samen Oplopen voor alle gezinnen en jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Samen Oplopen verbindt mede-inwoners (vrijwilligers) aan gezinnen die veel stress ervaren. Stress doordat ze zaken in de samenleving lastig vinden, zich alleen of overbelast voelen, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn,  het moeilijk vinden om te integreren, Nederland te begrijpen, een verstandelijke of psychische beperking hebben of andere factoren die zorgen geven. De vrijwilligers leveren steun, zorg en begeleiding in het gezin.

De vrijwilligers worden gesteund door twee coördinatoren Andrew en Jurgen. Samen begeleiden zij de koppeling van een mede-burger aan het gezin of een jongere.

Kun jij wat extra steun gebruiken?
Wordt jij begeleid door Cosis en lijkt het jou fijn wat extra steun te krijgen van een vrijwilliger voor jouzelf, als ouder of jongere, of voor jouw kinderen? Neem dan eens contact op Andrew of Jurgen om te kijken of er iemand is die ‘gewoon als mede-mens’ jou kan helpen. Het mag gaan over allerlei zaken die jij moeilijk vindt.
We gaan naar iemand op zoek die bij jouw behoeften en jouw situatie past. Dat kan helpen om minder stress in jouw leven te ervaren en/of je kinderen een fijne jeugd geven.

Samen Oplopen is vrij toegankelijk en gratis voor gezinnen en jongeren.

Nieuws

Als je je leven zelf op orde hebt, heb je heel wat door te geven!

We zijn op zoek naar burgers in Westerkwartier of omstreken die het leuk vinden om een gezin of jongere in Westerkwartier te helpen. Om als mede-burgers, ofwel gezinsvrijwilligers, uit te wisselen hoe je het leven ervaart en wat je voor een ander kunt betekenen.

Meedenkkracht of meedoen, in de situatie van het gezin of met de jongere. Dat geeft zin én een boeiende vorm van verbinding die je anders wellicht niet had gemaakt. Jij kunt invloed hebben op een gezonde ontwikkeling van kinderen in gezinnen die veel stress mee maken.

Je wordt goed begeleid door de coördinator die in het gezin werkzaam is, die zorgen van jouw schouders kunnen halen. En we luisteren goed naar jouw wensen.

Scroll naar top