Texel

Cintha Stiekema

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag op tel.: 06 3032 8467 of mail: cintha@texelgezinnen.nl

Volg ons

Samen Oplopen - Texelgezinnen

Texelgezinnen verbindt vrijwilligers aan gezinnen die veel stress ervaren. Stress doordat gezinnen in een nieuw land wonen, weinig financiële armslag hebben, zwanger zijn maar weinig mensen kennen die hen kunnen steunen, alleenstaande ouder zijn of andere factoren die zorgen geven. De vrijwilligers leveren steun, zorg en begeleiding in het gezin. De coördinator met een coachingsachtergrond begeleidt de koppeling van de vrijwilliger aan het gezin of een jongere.

We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers!
Als je je leven zelf op orde hebt, heb je heel wat door te geven! Vind je het leuk om een gezin of jongere te helpen?  Om als medeburgers uit te wisselen hoe je het leven ervaart en wat je voor elkaar kunt betekenen? Mee denken of mee doen, in de situatie van het gezin of met de jongere. Dat geeft zin én een vorm van verbinding die je anders wellicht niet had gemaakt. En als je dat spannend vindt: je wordt begeleid door Cintha. We willen graag dat vrijwilligers zich in kunnen zetten op een manier die past bij de eigen mogelijkheden, agenda en talenten.

Texelgezinnen gebruikt onder andere de werkwijze van Samen Oplopen. Door de samenwerking met Sociaal Team Texel, Young 4 Ever én Texels Welzijn werken we met vrijwel alle partijen in het sociale domein samen, van specialistische- tot informele zorg.

Cintha heeft een coachingsachtergrond en begeleidt de gezinnen én vrijwilligers waar dat maar nodig is. Zij kan te zware problemen van de schouders van vrijwilligers halen, de kwaliteit bewaken in de gezinnen en zo nodig samenwerken met zorg.

Coördinator Cintha Stiekema komt graag uitleggen wat Texelgezinnen kan betekenen aan gezinnen, vrijwilligers of doorverwijzers. Bel of mail haar gerust.


 

Nieuws

Texel is een prachtig eiland om te wonen en op te groeien. Toch blijkt uit onderzoek dat het noodzakelijk is het welzijn van de jeugd te verbeteren.

Texelgezinnen wil families het noodzakelijke steuntje in de rug geven.

Scroll naar top