Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder
Lucia Wolters

tel: 0548-638830 of 06-10346602 of mail: lwolters@evenmens.nl

werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagmorgen

Samen Oplopen wordt uitgevoerd in de plaatsen Raalte, Heeten, Heino, Broekland, Luttenberg, Mariënheem, Nieuw Heeten, Laag Zuthem, Lierderholthuis en de bijbehorende buurtschappen

Samen Oplopen – Evenmens

Samen Oplopen verbindt vrijwilligers aan gezinnen die stress en spanning ervaren.

Stress, doordat gezinnen zich in een (mantel)zorgsituatie bevinden, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn, zaken in de samenleving lastig vinden, zich alleen of overbelast voelen of andere factoren die stress en zorgen geven. Vrijwilligers leveren steun, zorg en begeleiding in het gezin of aan een jongere.

De vrijwilligers worden gesteund door coördinator Lucia Wolters die Raalte goed kent. Zij werkt al als mantelzorgconsulent bij Evenmens voor de mantelzorgers en zorgvragers in de gemeente.

Zorgen in gezinnen
Als je, als ouder, veel stress en zorgen hebt en je wilt tóch je kinderen een fijne jeugd geven, dan kun je wel eens wat steun gebruiken.

Als jongere moet je zoveel alleen bedenken, regelen en doen, ook daar kan hulp welkom bij zijn.

Ook als hulpverlener kun je ons bellen wanneer je merkt dat er in een gezin of bij een jongere behoefte is aan steun op een vriendschappelijke manier.

Neem contact op met Lucia Wolters, of Annelies Slager, om te overleggen. Zij kennen de zorg en weten wat een vrijwilliger op een veilige en verantwoorde manier kan doen.

Samen Oplopen en Evenmens
Samen Oplopen wordt uitgevoerd in meerdere gemeenten door Stichting Evenmens. Zij kent de lokale situatie en werkt met veel partijen samen. Samen weten we wat we voor wie het beste kunnen inzetten.

Coördinator Lucia Wolters komt graag verder uitleggen wat Samen Oplopen kan betekenen voor gezinnen, vrijwilligers of doorverwijzers.