Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

Sabine Veltmaat

sveltmaat@evenmens.nl

Samen Oplopen wordt uitgevoerd in de plaatsen Ommen, Lemele en Vilsteren en de bijbehorende buurtschappen

Samen Oplopen – Evenmens

Samen Oplopen verbindt vrijwilligers aan gezinnen die stress en spanning ervaren.

Kinderen groeien soms op in omstandigheden die knellend voor hen zijn. Ook in Ommen. Stichting Evenmens ondersteunt deze gezinnen door het inzetten van een gezinsvrijwilliger. Met de inzet van vrijwilligers wordt voorkomen dat gezinnen het nog zwaarder krijgen en de weg terug nog langer en moeilijker wordt. Deze gezinnen kunnen na een steuntje in de rug vaak op eigen kracht weer verder.

Vrijwilliger worden?
Wil je van betekenis zijn voor een ander, heb je tijd over en lijkt het helpen van gezinnen jou leuk? Meld je dan nu aan als vrijwilliger bij Evenmens. Zo draag je er aan bij dat de kinderen ontspannen en gezond kunnen opgroeien. Je denkt en doet mee met van alles wat kan spelen in de leefwereld van een gezin dat veel stress ervaart. Bijvoorbeeld een luisterend oor bieden, coachen, naar buiten gaan, bellen met instanties, samen problemen oplossen, meedenken en doen in opvoeding, samen koffiedrinken of eten, etc.. Neem contact op met de coördinator Sabine Veltmaat via email of onderstaand contactformulier.

De vrijwilligers worden gesteund door de coördinatoren die Ommen goed kennen. Zij werken al bij Evenmens voor de mantelzorgers en zorgvragers in de gemeente.

Zorgen in gezinnen
Als je als ouder veel stress en zorgen hebt en je wilt tóch je kinderen een fijne jeugd geven, dan kun je wel eens wat steun gebruiken.

Als jongere moet je zoveel alleen bedenken, regelen en doen, ook daar kan hulp welkom bij zijn.

Ook als hulpverlener kun je ons bellen wanneer je merkt dat er in een gezin of bij een jongere behoefte is aan steun op een vriendschappelijke manier.

Neem contact op met Sabine Veltmaat om te overleggen. Zij kent de zorg en weet wat een vrijwilliger op een veilige en verantwoorde manier kan doen.

Samen Oplopen en Evenmens
Samen Oplopen wordt uitgevoerd in meerdere gemeenten door Stichting Evenmens. Zij kent de lokale situatie en werkt met veel partijen samen. Samen weten we wat we voor wie het beste kunnen inzetten.

Sabine komt graag verder uitleggen wat Samen Oplopen kan betekenen voor gezinnen, vrijwilligers of doorverwijzers.

Meld je nu aan

Contact met Samen Oplopen in deze gemeente

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.