Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

Het jaarverslag van 2023 is af! In dit jaarverslag kunt u lezen wat de impact van stichting Samen Oplopen in 2023 geweest is. Onze brede aanpak zorgt voor integratie, participatie, minder jeugdhulp en minder ondertoezichtstellingen. Gezinnen worden gelukkiger en de (jeugd)zorgkosten nemen af.

De stress in gezinnen is echt verminderd, met alle positieve gevolgen van dien.

Het jaarverslag is meer dan cijfers en een verslag. Het is een samenvatting van wat we doen als stichting Samen Oplopen. Daardoor gaat u begrijpen hoe onze werkwijze werkt, waarin we ons onderscheiden, welke impact we bij gezinnen maken en wat de kostenbesparingen voor gemeenten zijn. Maar ook wie de vrijwilliger is en wat de grootste behoefte van gezinnen is.

Transformeren is nodig maar blijkt een taai proces. Maar we moeten veerkrachtig volhouden. Want het gaat om de toekomst van de kinderen in Nederland. Hoe mooi zou het zijn als álle gezinnen gewoon toegang hebben tot steun, warmte, gezelligheid en een luisterend oor. Het liefst uit een eigen stevig sociaal netwerk – maar anders van een vrijwilliger.

Iemand met veerkracht heeft het vermogen om vanuit moeilijke en belastende situaties weer terug te veren.

Als Stichting Samen Oplopen hadden wij veerkracht nodig in het uitdagende 13de jaar van ons bestaan, door de plotselinge uitval van de directeur in januari 2023 en veel verloop van personeel. Gezinnen hebben veerkracht nodig omdat zij veel stress en zorgen hebben door de moeilijke situaties waarin zij leven. Vrijwilligers hebben veerkracht nodig om gezinnen te blijven motiveren en helpen. En de zorg in Nederland heeft veerkracht nodig met tekorten op de arbeidsmarkt en financiële zorgen.

Je leest het allemaal in ons jaarverslag.
Een beknopt overzicht van de cijfers van 2023 vind je in onze Highlights 2023.

Mocht u het jaarverslag in gedrukte versie willen ontvangen, stuur dan een mailtje naar communicatie@samen-oplopen.nl met vermelding van uw naam en adres.

Categorie: Nieuws

← Terug naar nieuws