Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

Gezocht: Steun voor een gezin met een baby en schattige jongetje van 14 maanden in of rond Vleuten!
Voor een jong gezin, met een baby, een meisje van 12 dagen, en een jochie van 14 maanden zijn we dringend op zoek naar hulp bij de verzorging van het jongetje en brengen bij/halen van een kinderdagverblijf. Moeder heeft bij de bevalling haar staartbeen gebroken en heeft hierdoor veel pijn. Het verzorgen van de baby lukt haar wel, maar het is lastiger met die van 14 maanden omdat ze amper kan tillen. Vader heeft een hernia en na allerlei medisch onderzoek moet hij op bed liggen, dus ook hij kan niet ondersteunen. De jongen van 14 maanden gaat sinds deze week naar de kinderopvang, 5 dagen per week, maar er is niemand die hem kan brengen of ophalen. Het gezin is van Chinese afkomst en kent bijna niemand. Er wordt dus iemand gezocht die hem kan brengen en halen, maar ook iemand die, als hij thuis is, kan helpen met het klaarmaken van eten voor hem, eventueel hem even in bed stoppen/omkleden in z’n pyjama et cetera. Daarnaast zou het heel fijn zijn als er iemand tijdelijk wat kan helpen met het huishouden. Dit lukt nu niet door de beperkingen van ouders. Er is zicht op dat ouders hierin zelfstandiger worden en we zijn op zoek naar een oplossing voor het huishouden. Maar op dit moment is alle hulp welkom! Natuurlijk met inachtneming van de adviezen van de overheid wat betreft de Coronamaatregelen.
Het gezin woont in Vleuten en spreekt goed Engels en Mandarijn!
Bel voor meer informatie: Rik Steverink, buurtteam Vleuten (06-10682162/030-7400 517) of Linda Otterman, Samen Oplopen (06-81136075).
Verspreiden van deze vraag: graag!

Categorie: Vrijwilligers

← Terug naar nieuws