Organisatie

Samen Oplopen heeft de landelijke stichting in Zeist ondergebracht. Lokale organisaties voeren Samen Oplopen uit.

Organisatie

Stichting

Samen Oplopen is gevestigd in Zeist en is in Zeist ook zelf uitvoerder. In andere gemeenten wordt Samen Oplopen uitgevoerd door een lokale zorg- of welzijnsorganisatie. Dit gebeurt volgens een licentiemodel waarbij Stichting Samen Oplopen de locaties steunt met begeleiding, ontwikkelde materialen, impactmeting en doorontwikkeling. De stichting werkt landelijk.

Stichting Samen Oplopen is een ANBI en heeft een vrijwillig bestuur, bestaand uit:

  • Eline Crins (voorzitter)
  • Frank-Diederik Pot (secretaris)
  • Trudy Slager (penningmeester)
  • Jeroen Brouwer

Zie hier het organogram van Samen Oplopen.

De activiteiten staan beschreven in het jaarverslag 2021.

De stichting wordt ondersteund door een Comité van Advies

  • Ella van Lingen (voorzitter raad van bestuur van Reinaerde)
  • Erwin Hagen (voormalig directeur-bestuurder Meander-Omnium en  zelfstandig adviseur sociaal domein)
  • Lex Staal (directeur Sociaal Werk Nederland)

Vanzelfsprekend gaan we zorgvuldig om met privacy en eventuele klachten. Klik hier voor onze klachtenprocedure en klik hier voor onze privacyregeling.

Groei

Samen Oplopen wil dat alle kinderen in Nederland gezond opgroeien. Daarom breiden wij ons aanbod uit naar andere gemeenten. Samen Oplopen is geselecteerd door het Groeiprogramma van het Oranjefonds dat ons hierbij ondersteunt. In nieuwe gemeenten zoeken we een stevige inbedding in lokale structuren en daarom naar plaatselijke zorg- of welzijnsorganisaties die Samen Oplopen willen uitvoeren.
Kijk voor meer informatie op de pagina gemeente.

Mee doen

Word vrijwilliger

We kunnen vrijwilligers gebruiken die gezinnen ondersteunen, maar ook op andere gebieden kunt u uw expertise delen, zoals administratie, communicatie, organiseren van feesten, contacten leggen met nieuwe organisaties of gemeenten.

 

Ondersteun ons

Giften
Kun je niet je tijd en aandacht geven, maar wil je wel mogelijk maken gezinnen gesteund worden, dan kunnen we uw bijdrage goed gebruiken. Voor coaching, training en praktische middelen voor gezinnen in een armoedesituatie. Doneren is eenvoudig. Met elk klein bedrag kunnen we iets doen voor gezinnen en vrijwilligers.
Samen Oplopen is een ANBI; uw gift is aftrekbaar voor de belastingdienst.

Donaties met notariële akte
Wilt u voor een langere periode periodiek doneren (minimaal 5 jaar), dan is doneren met een akte wellicht iets voor u. Voordeel voor u is dat het volledige bedrag aftrekbaar wordt van de belasting (zonder drempel). Zie informatie belastingdienst

Nalatenschap
Ook in Nederland groeien kinderen nog steeds op met achterstanden, waar zij zelf niks aan kunnen doen. Vind u het belangrijk dat kinderen in kwetsbare situaties kansen krijgen om zich te kunnen ontwikkelen tot gezonde volwassenen? Overweeg of u hen via Samen Oplopen wilt ondersteunen. Graag denken wij met u mee: bel Linda Otterman (directeur), tel: 06-81136075 of mail: lindaotterman@samen-oplopen.nl . Of informeer bij een notaris.

Uit de praktijk

Interview met initiatiefnemer Linda Otterman

Scroll naar top