Tilburg

Contactpersoon:
Noortje Bijvelt

tel: 06-231 231 76 of mail: noortjebijvelt@contourdewern.nl

 

Volg ons

Samen Oplopen met Steunouder in Tilburg

Stichting ContourdeTwern verbindt Samen Oplopen en Steunouder aan elkaar, samen met alles wat de organisatie al biedt aan informele steun. Samen Oplopen en Steunouder koppelen inwoners aan gezinnen waar vragen en zorgen op meerdere-gebieden-tegelijk spelen. Deze gezinnen of jongeren kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken zodat zij meer lucht en ruimte krijgen om hun kinderen gezond te laten opgroeien.

Samen Oplopen verbindt inwoners uit Tilburg of omstreken, als vrijwilligers, aan gezinnen of jongeren die veel stress ervaren. Zij lopen een tijdje mee in het gezin en helpen hen bij allerlei voorkomende zorgen en vragen. De vrijwilligers leveren praktische steun en coaching in het gezin aan de kinderen in het gezin of aan de jongere.

Steunouder vraagt inwoners uit Tilburg of omstreken om een kind uit een overbelast gezin, als vrijwillige steunouders, in hun eigen huis en gezin een extra plek bieden. Hierdoor worden de ouders ontlast en kan het kind veilig en gezond opgroeien met steun in de eigen omgeving.

Stress en zorgen
Samen Oplopen en Steunouder zijn er voor gezinnen die problemen ervaren zoals: de samenleving (nog) niet goed begrijpen doordat de ouders bijvoorbeeld uit een ander land komen, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn, zich alleen, ‘down’ of overbelast voelen, een fysieke of verstandelijk beperking hebben of andere factoren die zorgen geven. 

Vangnet zodat kinderen gezond opgroeien
Met elkaar vormen we een breed vangnet voor kinderen en gezinnen in lastige situaties die geen familie of vrienden hebben die dat kunnen bieden. Zodat gezinnen weer in hun kracht komen en kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen!

Vrijwilligers
De vrijwilligers worden gesteund door onze coördinator, Noortje Bijvelt, van ContourdeTwern met steun van professionals van Sterk Huis. Zij hoort graag wat vrijwilligers willen en kunnen en waar gezinnen behoefte aan hebben. Zij koppelt en begeleidt de vrijwilliger aan het gezin of een jongere zodat beiden het naar de zin hebben met elkaar.

Samen Oplopen, Steunouder en ContourdeTwern
Samen Oplopen en Steunouder in Tilburg wordt uitgevoerd door ContourdeTwern binnen het samenwerkingsverband ‘Samen Opgroeien’. Daarin werken veel partijen samen, zodat we met elkaar kunnen zoeken naar wat het beste en fijnste is voor een gezin of jongere.

Nieuws

Als je je leven zelf op orde hebt, heb je heel wat door te geven!

Mensen die het leuk vinden om een kind, jongere of gezin of in Tilburg te helpen. Om als mede-burgers een kind een aantal uren per week in jouw huis op te vangen (Steunouder) of om mee te denken en te doen in de leefwereld van een gezin of jongere in allerlei voorkomende zorgen en vragen (Samen Oplopen).

Dat geeft zin én een vorm van verbinding die je anders wellicht niet had gemaakt.
En als je dat spannend vindt: je wordt  begeleid door Noortje en we luisteren goed naar jouw wensen.

Zorgen in gezinnen
Als je, als ouder, veel stress en zorgen hebt en je wilt tóch je kinderen een fijne jeugd geven, dan kun je wel eens wat steun gebruiken. Ook als jongere moet je soms zo veel alleen bedenken, regelen en doen, dat je best wel eens wel wat hulp kunt gebruiken.

Bel dan Noortje, zij kan met jou bespreken of een vrijwilliger een tijdje met jou mee kan lopen of een steunouder jouw kind een fijn plekje kan bieden.

Ken jij een gezin of jongere die wat steun kan gebruiken?

Als je als buurvrouw, leerkracht, verloskundige, hulpverlener, jeugdverpleegkundige of bijvoorbeeld vrijwilliger van vluchtelingenwerk weet dat er in een gezin of bij een jongere behoefte is aan steun op een vriendschappelijke manier, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Hulp bij kleine praktische zaken kan een groot verschil maken. Je kunt bellen met Noortje om te overleggen. Zij kent de zorg en weet wat een vrijwilliger op een veilige en verantwoorde manier kan doen.

Scroll naar top