Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder
Yvonne van den Brand - Coördinator Opvoed en Gezinsondersteuning Bijeen Heusden | Samen Oplopen

Yvonne van den Brand

tel: 06 – 57 43 87 61  of mail: yvonnevandenbrand@contourdetwern.nl

Lisette Dekker

tel: 06 – 43 35 90 15 of mail: lisettedekker@heusden.nl

Samen Oplopen wordt uitgevoerd in: Heusden, Drunen, Vlijmen, Doeveren, Elshout, Giersbergen, Haarsteeg, Hedikhuizen, Heesbeen, Herpt, Nieuwkuijk en Oudheusden

Samen Oplopen – Bijeen

Samen Oplopen Heusden verbindt vrijwilligers aan gezinnen die veel stress ervaren.

Stress omdat gezinnen in een nieuw land wonen, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn, zaken in de samenleving lastig vinden, zich alleen of overbelast voelen of andere factoren die zorgen geven. De vrijwilligers leveren steun, zorg en begeleiding in het gezin.

De vrijwilligers worden gesteund door 2 coördinatoren, Yvonne en Lisette. Zij werken samen maar ieder heeft een eigen aandachtsgebied. Yvonne is vrijwilligerscoördinator en richt zich vooral op de vrijwilligers en Lisette is maatschappelijke werker en begeleidt de koppeling van de vrijwilliger aan het gezin of een jongere.

We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Als je je leven zelf op orde hebt, heb je heel wat door te geven! We zoeken mensen die het leuk vinden om een gezin of jongere in de gemeente Heusden te helpen. Om als medeburgers uit te wisselen hoe je het leven ervaart en wat je voor elkaar kunt betekenen. Mee denken of mee doen, in de situatie van het gezin of met de jongere. Dat geeft zin én een vorm van verbinding die je anders wellicht niet had gemaakt. En als je dat spannend vindt: je wordt begeleid door Yvonne of Lisette en we luisteren goed naar jouw wensen. Wil jij je inzetten voor een ander? Meld je aan via onderstaand formulier.

Wanneer Samen Oplopen?

  • Als je, als ouder, veel stress en zorgen hebt en je wilt tóch je kinderen een fijne jeugd geven, dan kun je wel eens wat steun gebruiken.
  • Als je, als jongere, zoveel alleen moet bedenken, regelen en doen, dat je wel wat hulp kunt gebruiken.
  • Of als je, als hulpverlener, weet dat er in een gezin of bij een jongere behoefte is aan steun op een vriendschappelijke manier, met aandacht buiten kantooruren of hulp bij kleine praktische zaken.

Bel Yvonne of Lisette om te overleggen. Zij kennen de zorg en weten wat een vrijwilliger op een veilige en verantwoorde manier kan doen.

Samen Oplopen met Bijeen
Samen Oplopen in de gemeente Heusden wordt uitgevoerd door het samenwerkingsverband Bijeen. Daarin werken al veel partijen samen, zodat we met elkaar weten wat we voor wie het beste kunnen inzetten in de gemeente Heusden.

Coördinator Yvonne of Lisette komt graag verder uitleggen wat Samen Oplopen kan betekenen voor gezinnen, vrijwilligers of doorverwijzers.

Neem nu contact op

Contact met Samen Oplopen in deze gemeente

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.