Heusden

Samen Oplopen wordt uitgevoerd in: Heusden, Drunen, Vlijmen, Doeveren, Elshout, Giersbergen, Haarsteeg, Hedikhuizen, Heesbeen, Herpt, Nieuwkuijk en Oudheusden

Samen Oplopen Heusden
Ine Marechal

tel: 06 – 25 15 42 01  of mail: inemarechal@contourdetwern.nl

Samen Oplopen Heusden
Lisette Dekker

tel: 06-43 35 90 15 of mail: lisettedekker@farent.nl

Volg ons

Samen Oplopen - Bijeen

Samen Oplopen Heusden verbindt vrijwilligers aan gezinnen die veel stress ervaren.

Stress omdat gezinnen in een nieuw land wonen, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn, zaken in de samenleving lastig vinden, zich alleen of overbelast voelen of andere factoren die zorgen geven. De vrijwilligers leveren steun, zorg en begeleiding in het gezin.

De vrijwilligers worden gesteund door 2 coördinatoren, Ine en Lisette. Zij werken samen maar ieder heeft een eigen aandachtsgebied. Ine is vrijwilligerscoördinator en richt zich vooral op de vrijwilligers en Lisette is maatschappelijke werker en begeleidt de koppeling van de vrijwilliger aan het gezin of een jongere.

We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Als je je leven zelf op orde hebt, heb je heel wat door te geven! We zoeken mensen die het leuk vinden om een gezin of jongere in de gemeente Heusden te helpen. Om als medeburgers uit te wisselen hoe je het leven ervaart en wat je voor elkaar kunt betekenen. Mee denken of mee doen, in de situatie van het gezin of met de jongere. Dat geeft zin én een vorm van verbinding die je anders wellicht niet had gemaakt. En als je dat spannend vindt: je wordt begeleid door Ine of Lisette en we luisteren goed naar jouw wensen.

 

Wanneer Samen Oplopen?

  • Als je, als ouder, veel stress en zorgen hebt en je wilt tóch je kinderen een fijne jeugd geven, dan kun je wel eens wat steun gebruiken.
  • Als je, als jongere, zoveel alleen moet bedenken, regelen en doen, dat je wel wat hulp kunt gebruiken.
  • Of als je, als hulpverlener, weet dat er in een gezin of bij een jongere behoefte is aan steun op een vriendschappelijke manier, met aandacht buiten kantooruren of hulp bij kleine praktische zaken.

Bel Ine of Lisette om te overleggen. Zij kennen de zorg en weten wat een vrijwilliger op een veilige en verantwoorde manier kan doen.

Samen Oplopen met Bijeen
Samen Oplopen in de gemeente Heusden wordt uitgevoerd door het samenwerkingsverband Bijeen. Daarin werken al veel partijen samen, zodat we met elkaar weten wat we voor wie het beste kunnen inzetten in de gemeente Heusden.

Coördinator Ine of Lisette komt graag verder uitleggen wat Samen Oplopen kan betekenen voor gezinnen, vrijwilligers of doorverwijzers.

Nieuws

Op 8 oktober a.s. gaat Samen Oplopen Heusden feestelijk van start.

Lees hier het artikel in het Heusdens Nieuwsblad februari 2022 over de kracht van er zijn voor gezinnen.

 

Scroll naar top