Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

“Ik zie hoe mensen soms bijna verzuipen in alles wat er op ze afkomt. Door te helpen met kleine dingen krijgen ze weer vaste grond onder hun voeten”, zegt Godelieve, gezinsvrijwilliger. “Samen Oplopen kan ondersteunen in de volle breedte van het leven. Eigenlijk trekken de vrijwilligers en gezinnen met elkaar op zoals vrienden dat doen. Wat helpt is per gezin verschillend.” vult initiatiefnemer Linda aan.

“Samen Oplopen heeft een beetje mijn hart gestolen”, vertelt gezinsvrijwilliger Godelieve (57). “Ik ben vroeger hulpverlener geweest. Dus ik weet wel wat je kan tegenkomen bij gezinnen. Nu kom ik als iemand die tijd over heeft en het fijn vindt om iemand te helpen de weg te vinden. Dat is een hele andere basis. Mensen stellen zich echt meer open en er is meer sprake van gelijkwaardigheid. Ik vind het belangrijk om anderen het gevoel te geven dat ze ertoe doen. Ik zie hoe mensen soms bijna verzuipen in alles wat er op ze afkomt. Door te helpen met kleine dingen krijgen ze weer vaste grond onder hun voeten. Ik vind het prettig om even een hand uit te steken.”

Het Oranje Fonds schreef er een artikel over. Godelieve geeft hierin aan hoe zij kijkt naar haar inzet voor haar twee gezinnen.

Het Oranjefonds is betrokken bij Samen Oplopen door een subsidie aan Start Kansrijk en door een bijdrage vanuit het Corona Sociaal Herstelfonds Eenzaamheid. Hierdoor konden meer lokale organisaties Samen Oplopen uitvoeren. Met elkaar bereiken we honderden gezinnen en duizenden kinderen en helpen hen deel te nemen aan de maatschappij. Heeft jouw gemeente of organisatie hier ook interesse in, neem dan contact op met: lindaotterman@samen-oplopen.nl.

Categorie: Nieuws

← Terug naar nieuws