Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

In januari 2011 startte Samen Oplopen in Zeist als reactie op de hoeveelheid formele zorg in  gezinnen. Dat was niet fijn voor gezinnen, onnodig én niet goed voor de kosten in de zorg. Zeist startte in 2011 met 20 koppelingen in jaar 1 en al snel groeide dat van 30 naar 60 naar 120 koppelingen per jaar. We zijn er trots op te melden dat onlangs de 500e koppeling in Zeist is gemaakt!

 

 

Op de foto ziet u een echtpaar uit Syrië dat sinds kort in Zeist woont en is gekoppeld aan een echtpaar uit Zeist.

Samen ontdekken ze het leven in onze maatschappij, Zeist en Nederland en zo leren zij Nederland en de regels en geschiedenis goed kennen, maar ook elkaars gebruiken en gewoontes. Ze wisselen veel informatie onderling uit; op deze wijze ontstaat er vertrouwen en krijgen ze een band.

Beide stellen ervaren dit als een verrijking en voor het stel uit Syrië voelt Nederland als hun thuis.

Koppelingen zijn langdurige trajecten. We sluiten rond de 2 jaar de begeleiding af. Maar nog heel veel gezinnen en vrijwilligers blijven in beeld. En dat is precies wat we hopen: dat het netwerk van inwoners die zich om elkaar bekommeren groeit en stevig blijkt.

Samen Oplopen vindt het belangrijk op deze manier gezinnen te helpen goed te functioneren, zodat gezinsleden lekker in hun vel komen te zitten, waardoor de kinderen volop de kans krijgen zich goed te ontwikkelen en een mooie toekomst tegemoet gaan.

Categorie: Overig

← Terug naar nieuws

Samen Oplopen - 500ste koppeling in Zeist