Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

Op 27 september, tijdens de Vredesweek, ontving Linda de Vredesduif 2020. De Vredesduif wordt sinds 2015 jaarlijks uitgereikt door het Platform Levensbeschouwing en Religies, aan een persoon in Zeist die zich inzet voor de verbinding van verschillende groepen mensen in de samenleving. Linda kreeg de prijs voor haar inzet voor Samen Oplopen, de stichting die zij bijna 10 jaar geleden oprichtte en die inmiddels al 500 gezinnen heeft gesteund door hen te koppelen aan een vrijwilliger.

De ontvanger van de Vredesduif 2019, Mien Dittmar, gaf de vredesduif door aan Linda. In haar toespraak gebruikte ze het woord ‘aandachtszorg’ om de zorg van Samen Oplopen te karakteriseren. Aandachtszorg, omdat gezinnen met meerdere problemen vaak behoefte hebben aan iemand die laagdrempelig meedenkt op allerlei vraagstukken, iemand die benaderbaar is en even samen op wil lopen. Bij Samen Oplopen zijn dat de vrijwilligers, die met de aandacht die zij geven een groot verschil maken in het leven van anderen.

Linda: “Ik draag de Vredesduif op aan alle vrijwilligers bij Stichting Samen Oplopen, die zich inzetten voor gezinnen en jongeren en hen steunen met hun kennen en kunnen.En het mooie is: ik hoor steeds weer hoe zingevend het is voor vrijwilligers, hoe leuk ze het vinden te doen en hoeveel ze er zelf van leren. Verbinden geeft geluk en vrede.”

linda ontvangt vredesduif

De uitreiking van de vredesduif, met de toespraken van Mien Dittmar en Linda Otterman, is online te bekijken.

Categorie: In de media

← Terug naar nieuws