Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

Het gezin van Esma* heeft veel meegemaakt. Nu het beter gaat wil Esma* graag weer dingen oppakken. Ben jij het maatje dat ze zoekt om haar daarbij te helpen?

Esma is getrouwd en heeft drie kinderen. De jongste gaat na de zomervakantie naar school. Esma is momenteel samen met de gemeente aan het uitzoeken of ze na de zomer kan starten met een opleiding. Dat zal een pittige tijd voor haar worden, want Nederlands is niet haar moedertaal. Ze kan zich al wel goed verstaanbaar maken en probeert veel dingen zelf te regelen. Het gezin heeft geen familie in Nederland, waardoor er eigenlijk te weinig steun is. Het is een gezellig en open gezin. Zou jij een steuntje in de rug willen bieden?

Wat je voor dit gezin kan betekenen:

  • Een luisterend oor doet al zoveel
  • Helpen met het speuren op internet.
  • Samen bellen met bijv. de gemeente of de school van een van de kinderen om iets te vragen.
  • Op een vriendelijke manier de moeder aanmoedigen. Deze moeder wil heel graag, maar door verschillende oorzaken ligt opgeven soms op de loer.

Wij sturen niet zomaar iemand op een gezin af. Je krijgt 2x een online training (2x een avond van 19.30 – 21.30 uur) en 6x een e-learning van 20 minuten die je in je eigen gekozen tijd kan volgen. Er zijn themabijeenkomsten waarbij je samen met andere gezinsvrijwilligers in gesprek gaat over jullie ervaringen. Ook is er begeleiding door een professional. Je kunt zo vaak als je wilt even bellen, appen of mailen met Renske van Dorp, de coördinator in Blaricum, Eemnes en Laren.

*I.v.m. de privacy van dit gezin is de naam Esma verzonnen. Op de foto staat ook niet de vrouw voor wie we hulp zoeken.

Gemeente: BEL-gemeente Blaricum

← Alle hulpvragen