Papendrecht

 
 
Janny Nijstad

Bereikbaar op tel.: 078 6154741 of 06 11249222 of mail: janny.nijstad@sterkpapendrecht.nl.

Volg ons

Samen Oplopen - Papendrecht

Papendrecht – het mooie dijkdorp langs de Merwede en de Noord, met 8 wijken en ongeveer 32000 inwoners.

Mensen die het goed hebben kunnen veel betekenen voor mensen die het minder goed hebben. Samen Oplopen Papendrecht verbindt vrijwilligers aan gezinnen die veel stress ervaren. Stress doordat gezinnen weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn, de samenleving als lastig ervaren, in een nieuw land wonen, zich alleen of overbelast voelen. De vrijwilligers geven steun, zorg en begeleiding in het gezin op een vriendschappelijke manier.

De vrijwilligers van Samen Oplopen in Papendrecht worden gesteund door de vrijwilligerscoördinator van Sterk Papendrecht, Janny Nijstad. Zij werkt samen met de jeugdprofessionals van het Jeugdteam van Sterk Papendrecht, ieder met hun eigen aandachtsgebied. Janny richt zich vooral op het werven, selecteren en trainen van de vrijwilligers. De jeugdprofessionals begeleiden de koppeling van de vrijwilliger aan het gezin.

Zorgen in gezinnen
Als je, als ouder, veel stress en zorgen hebt en je wilt tóch je kinderen een fijne jeugd geven, dan kan je wel eens wat steun gebruiken. Ook als jongere moet je soms zoveel alleen bedenken, regelen en doen, dat het fijn is om op iemand terug te kunnen vallen.

Hulpverleners kunnen ons ook bellen; wanneer je merkt dat er in een gezin of bij een jongere behoefte is aan steun op een vriendschappelijke manier. Bel dan naar Sterk Papendrecht 078 615 47 41 om te overleggen. Wij kennen de zorg en weten wat een vrijwilliger van Samen Oplopen op een veilige en verantwoorde manier kan betekenen.

Samen Oplopen met Sterk Papendrecht
Samen Oplopen wordt in de gemeente Papendrecht uitgevoerd door Sterk Papendrecht. Daarin werken al veel partijen samen, zodat we met elkaar weten wat we voor wie het beste kunnen inzetten. www.sterkpapendrecht.nl.

Meer weten? Janny Nijstad komt graag verder uitleggen wat Samen Oplopen kan betekenen voor gezinnen, vrijwilligers of verwijzers.

 

Nieuws

Als je je leven zelf op orde hebt, heb je heel wat door te geven!

Mensen die het leuk vinden om een gezin of jongere in de gemeente Papendrecht te helpen. Om als medeburgers uit te wisselen hoe je het leven ervaart en wat je voor elkaar kunt betekenen. Meedenkkracht of praktisch meedoen, in de situatie van het gezin of met de jongere. Dat geeft zin én een vorm van verbinding die je anders wellicht niet had gemaakt. En als je dat spannend vindt: je wordt begeleid door Sterk Papendrecht en we luisteren goed naar jouw wensen.

Scroll naar top