Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

De stap wagen naar die zinvolle baan die écht het verschil kan maken in het leven van gezinnen, de jeugdzorg en het sociaal domein?
Wil je je opgedane ervaring als visionair, strateeg, bijvoorbeeld in het bedrijfsleven, welzijn of zorg inzetten voor een stichting die informele zorg verleent vanuit de kracht van er zijn voor gezinnen?Of heb je al ervaring in een dergelijke functie?

Dan is dit je kans!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste

die haar/zijn ervaring zo snel mogelijk
16-24 uur per week proactief wil inzetten

Stichting Samen Oplopen houdt zich sinds 2011 bezig met het koppelen en begeleiden van vrijwilligers aan gezinnen en jongeren die extra steun kunnen gebruiken. Met als doel het verbeteren van het gezinsklimaat en het versterken van de kracht van het gezin, zodat de kinderen in het gezin de kans krijgen zich gezond te ontwikkelen.

Stichting Samen Oplopen is op zoek naar een sociaal ondernemer met passie voor informele steun aan gezinnen. Iemand die Visie heeft op jeugdzorg en informele steun, deze kan omzetten in sterke strategieën, die verbindt, passie – en een groot doorzettingsvermogen heeft. Een positief, pragmatisch denker gericht op kansen en mogelijkheden om Samen Oplopen uit te breiden in Nederland, de organisaties die Samen Oplopen al uitvoeren dienstverlenend ondersteund en het team enthousiast mee trekt in visie en activiteiten.

Stichting Samen Oplopen is op 17 januari 2011 gestart vanuit de drive van Linda Otterman om gezinnen laagdrempelige en hartelijke zorg van mens-tot-mens te bieden op alle gebieden die nodig zijn in het gezin. Op maat, vanuit de behoeften van het gezin, in vertrouwen, zoals familie of vrienden met elkaar om gaan. In de overtuiging dat elke ouder het beste wil voor zijn/haar kind, kinderen baat hebben bij ouders die ontspannen en liefdevol zijn en de samenleving begrijpen. Zodat kinderen gezond kunnen opgroeien en voldoende kansen krijgen om zich te ontwikkelen.

Om gezinnen van binnenuit te ondersteunen komt een gezinsvrijwilliger wekelijks of om de week in het gezin en doet wat nodig is voor de ouder(s), de kinderen of een jongere én wat de gezinsvrijwilliger leuk vindt om te doen. Deze koppeling wordt begeleid door een coördinator die ervaring heeft in de hulpverlening en in dienst is van een zorg- of welzijnsorganisatie. De coördinator haalt te zware problematiek van de schouders van de vrijwilligers, kan zelf kortdurende hulp verlenen en zo nodig samenwerken met formele hulp of de hulp opschalen. Door middel van impactmetingen volgen we de verbetering in gezinnen op 9 levensgebieden.

Sinds deelname aan het Groeiprogramma van het Oranje Fonds heeft de stichting zich doorontwikkeld tot een organisatie met breed draagvlak bij vrijwilligers en samenwerkingspartners. De werkwijze van Samen Oplopen wordt sinds de start in 26 gemeenten uitgevoerd door bevlogen coördinatoren. Met elkaar hebben zij 1100 langdurige koppelingen van een vrijwilliger aan een gezin begeleid. Ons landelijk team bestaat momenteel uit 4 medewerkers in dienst en een aantal zelfstandigen.
Stichting Samen Oplopen werkt volgens een licentiemodel. We bieden de werkwijze aan bij gemeenten, die de uitvoering overlaten aan professionele coördinatoren bij een zorg- of welzijnsorganisaties. Stichting Samen Oplopen helpt bij het opstarten van de werkwijze, stelt zich dienstverlenend op naar coördinatoren, ondersteunt bij pr-activiteiten, organiseert bijeenkomsten voor het uitwisselen van kennis en ervaring, doet onderzoek naar de impact van Samen Oplopen, verslaat de resultaten in jaarverslagen, ontwikkelt door en is een landelijke vraagbaken. Inmiddels is de werkwijze in meer dan vijfentwintig gemeenten gestart.  Het bestuur van de stichting zet zich vrijwillig, ‘op afstand’, maar betrokken in.

Vanwege gedeeltelijke uitval door ziekte van onze initiatiefnemer en directeur, Linda Otterman, zijn we op zoek naar een kartrekker van Stichting Samen Oplopen die taken kan overnemen van haar.

 • Je acquireert bij gemeenten en potentiële uitvoeringsorganisaties om de werkwijze van Samen Oplopen verder te verspreiden.
 • Je leidt het landelijke team van werknemers en zzp’ers (circa 10, denk aan communicatiemedewerker, secretariaat, boekhouding, HR, ICT, trainers, coaches, e.d.).
 • Je anticipeert op trends, de politiek en landelijke ontwikkelingen die de uitbreiding van Samen Oplopen en dienstverlening ten goede komen.
 • Je maakt en implementeert strategische plannen en coördineert de activiteiten van de stichting.
 • Je stelt het jaarverslag op.
 • Je bewaakt de financiële huishouding van de stichting.
 • Je vraagt fondsen aan om naast de basisdienstverlening extra activiteiten te realiseren.
 • Je vertegenwoordigt Stichting Samen Oplopen in externe overlegsituaties.
 • Je overlegt over bovenstaande punten met de directeur en waar nodig met het bestuur.
 • Je onderhoudt contacten met alle coördinatoren, evalueert, coacht en stimuleert.
 • Je organiseert bijeenkomsten voor de coördinatoren (intervisie, uitwisseling, thema’s).
 • Je bewaakt, samen met de uitvoerende organisatie en gemeente de kwaliteit van de uitvoering, voortgang en financiering.
 • Een hbo of academische opleiding en werk- en denkniveau.
 • Kennis van de bewegingen en belangen van het sociaal domein en de jeugdzorg.
 • Ervaring met acquisitie.
 • Zakelijk en strategisch financieel inzicht.
 • Ervaring met fondswerving.
 • Je bent bekend met de databank effectieve interventies en de akkoorden zoals GALA, IZA en Hervormingsagenda Jeugd.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Google (o.a. YouTube, Google Forms en Drive), Word, Excel, Teams en Zoom, social media en digitalisering kennen weinig geheimen voor je. Je gebruikt de mogelijkheden ervan voor de landelijke organisatie.
 • Toegankelijk en inspirerende kartrekker voor de stichting.
 • Je ziet op lokaal, regionaal en landelijk niveau waar zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten behoefte aan hebben en hoe de informele steun voor gezinnen met complexe en meervoudige zorgen een plek kan krijgen door de uitvoering van Samen Oplopen.
 • Brede visie op de ontwikkelingen en thema’s rondom de landelijke politiek, rijksoverheid, het sociaal domein, zorg- en welzijn en in staat die visie strategisch, tactisch en operationeel te implementeren, uit te dragen en anderen daarin mee te nemen.
 • Je kunt snel schakelen, maakt je makkelijk dingen eigen en bent goed in organiseren.
 • Je hebt een positieve en proactieve werkhouding en kunt werken met deadlines.
 • Ondernemend en een krachtig doorzettingsvermogen.
 • Je ziet kansen en benut die.
 • Overtuigend, strategisch en koersvast kunnen opereren op verschillende niveaus.
 • Goede belangenbehartiger met een breed en relevant netwerk, uit op samenwerken en verbinden.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Affiniteit met vrijwillige inzet.
 • Een goed inlevingsvermogen en in staat verschillen te overbruggen.
 • Affiniteit met verantwoorde impactmetingen.
 • Afwisselend en zinvol werk in een maatschappelijk betrokken organisatie waardoor jij impact maakt op de levens van kwetsbare kinderen. 
 • De mogelijkheid je eigen werkdagen, werktijden en werkplaats te bepalen in overleg met het team. Je zult veel vanuit huis werken of op stap zijn voor afspraken.
 • De mogelijkheid veel mensen te ontmoeten.
 • Een tijdelijk dienstverband van 16-20 uur per week tot eind januari 2025, met de mogelijkheid tot verlenging in schaal 9/10 van de cao Sociaal Werk, afhankelijk van je ervaring. Óf:
 • De mogelijkheid tot een overeenkomst met jou als zzp-er met een passend uurtarief voor een stichting met ANBI.

Ben jij de ideale kandidaat? Dan komen wij graag met jou in contact!

Stuur uiterlijk 10 april 2024 je motivatie met CV op naar Linda Otterman, lindaotterman@samen-oplopen.nl . Ook met vragen kan je bij haar terecht: telefoon: 06-8113 6075.

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op ons kantoor aan de Kwartellaan 13 in Zeist, waarschijnlijk op dinsdag 16 april 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Categorie: Vacatures

← Terug naar nieuws