Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

Samen Oplopen gaat in samenwerking met Lokalis een pilot draaien in Utrecht Overvecht vanuit de de buurtteams jeugd en gezin. We zijn enorm blij dat Petra Kalf als coördinator de vrijwilligers gaat koppelen aan de gezinnen en hen beiden gaat begeleiden met haar hulpverlenersexpertise. Ook zal zij de samenwerking opzoeken met de bestaande partners in de stad. We verwachten dat zij een waardevolle aanvulling op de teams is omdat de tijd en warme betrokkenheid van een mede-inwoner een meerwaarde heeft voor, naast of na de inzet van een buurtteammedewerker. Het blijkt dat gezinswerkers (de buurtteammedewerkers) de formele zorg niet altijd kunnen afsluiten of gezinnen te lang op een wachtlijst staan. Grote kans dat Petra en potentiële vrijwilligers daarin iets waardevols kunnen betekenen.

Petra zelf zegt er dit over:

Ik ben Petra Kalf, 46 jaar oud en in eerste plaats echtgenoot en moeder van twee kinderen. Naast mijn werk zal je mij veel vinden in mijn moestuin. Het telen en ook delen van al dit moois is mijn passie.

Ik ga voor Samen Oplopen aan de slag als coördinator bij Lokalis in Utrecht Overvecht. Een mooie kans om gezinnen die op allerlei gebieden stress ervaren te kunnen ondersteunen en helpen in de vorm van Samen Oplopen. Hoe mooi zou het zijn als er binnen de zorg van het buurtteam in Overvecht wij van Samen Oplopen in elk gezin als extra hulp kunnen zijn met onze informele zorg. Ik word erg enthousiast over dit idee en ga mij hiervoor 100% inzetten.

Dus… wil jij in Utrecht Overvecht iets betekenen voor een gezin, neem  contact op met Petra Kalf PetraKalf@lokalis.nl of bel haar voor meer informatie: 06-82092308

Categorie: Nieuws

← Terug naar nieuws