Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

Wist je dat als je alles bij elkaar optelt honderdduizenden mensen in buurten en wijken onbetaald steun geven aan kinderen, jongeren
en gezinnen die dat nodig hebben? En dat een groot deel van de ‘zorg’ nu al wordt ‘uitgevoerd’ door vrijwilligers?

Samen Oplopen vormt samen met Buurtgezinnen, Homestart en Steunouder het Collectief Informele Steun voor Kind en Gezin. Onze gezamenlijke droom is om in alle Nederlandse gemeenten gezinnen te ondersteunen met informele steun door vrijwilligers en om de veerkracht van ouders en kinderen te versterken door nieuwe waardevolle contacten dichtbij huis.

Als collectief gaan we in gesprek met gemeenten om samen te zorgen dat informele steun in alle gemeenten beschikbaar komt voor kinderen en gezinnen die daar behoefte aan hebben. Waarom we informele steun zo waardevol vinden en hoe we dit samen in gemeenten kunnen organiseren, lees je in deze wegwijzer.

Categorie: Overig

← Terug naar nieuws

Samen Oplopen vormt samen met Buurtgezinnen, Homestart en Steunouder het Collectief Informele Steun voor Kind en Gezin