Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

We zijn heel trots en blij te kunnen vertellen dat we de tweede prijs hebben gewonnen bij de William Schrikker Initiatiefprijs 2021, goed voor een bedrag van 5000 euro!

Uit het juryrapport: ‘Samen Oplopen’ liet een grote betrokkenheid van vrijwilligers zien, die zich met hart en ziel inzetten voor gezinnen in een kwetsbare positie. De aanwezige vrijwilliger gaf daarvan een prachtig voorbeeld uit de praktijk. De jury vond het heel goed dat de impact ook echt wordt gemeten. Er wordt echt verschil gemaakt in levens van ouders en kinderen.’

We gaan dit bedrag besteden aan het ontwikkelen van een nieuwe training voor vrijwilligers.

Samen Oplopen traint haar vrijwilligers momenteel met 2 basistrainingen: presentiemethode en Overbruggen van twee culturen. We merken dat leven in twee culturen goed aansluit als de vrijwilliger in een gezin komt met een andere culturele achtergrond. Maar onze doelgroep is breder. We steunen ook bijvoorbeeld gezinnen met te krappe financiën, stress en zorgen rondom een scheiding, komend uit de maatschappelijke opvang, alleenstaande ouders. Gezinnen met stress en zorgen op meerdere gebieden.  Zo ook gezinnen of jongeren die moeite hebben om alle complexe zaken in de samenleving te begrijpen, zoals gezinnen waarbij een van de ouders of kind(eren) een licht verstandelijke beperking heeft. Vrijwilligers en coördinatoren die deze kinderen of ouders steunen willen we graag een extra training aanbieden .

Om dit te kunnen realiseren, hebben we een aanvraag ingediend bij de William Schrikker Initiatiefprijs. Uit 12 projecten werden wij genomineerd. Annemarie vertelde warm over haar trouwe betrokkenheid als vrijwilliger in een gezin als voorbeeld van wat Samen Oplopen betekent voor gezinnen. En… we wonnen de 2e prijs! Het mooie nieuwe spel van ‘De Bagagedrager’, won de eerste prijs.

Naast het prachtige geldbedrag kunnen we gebruik maken van de expertise die de William Schrikker Stichting in huis heeft. Deze kennis kan ons helpen bij het ontwikkelen van deze training.

 

Categorie: In de media

← Terug naar nieuws