Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

Een jaar geleden, op 27 september 2020, won Linda Otterman de Vredesduif voor het oprichten en het verbinden van mensen door de inzet van de methodiek van Stichting Samen Oplopen. Een impressie vindt u daarvan in deze vlog. 

Op zondag 26 september 2021 droeg Linda, in het kader van de Vredesweek, de Vredesduif over aan Theo Nederstigt van Stichting Vluchtelingkinderen.

Theo was in 2006 één van de oprichters. De stichting houdt zich bezig met asielzoekers die nog geen status hebben. Hij is ook betrokken bij de Eurowinkel in Driebergen. De opbrengst wordt besteed aan asielzoekers om in hun onderhoud te voorzien of een opleiding te volgen.  Linda sprak Theo toe en overhandigde hem de prachtige glazen schaal, gemaakt door glaskunstenaar Wout Zijp. Theo is een bevlogen mens die kaders durft op te rekken. Linda gaf aan dat het belangrijk is om aan te blijven schuren tegen grenzen van wat normaal gevonden wordt. We moeten kritisch blijven op het waarom van wat we doen. Het is de start van een soms noodzakelijke ontwikkeling en verandering.

Categorie: In de media

← Terug naar nieuws