Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

Er zijn steeds meer organisaties die informele hulp aan kwetsbare gezinnen bieden.

Vijf organisaties hebben nu hun krachten gebundeld in een collectief: ‘Informele steun voor kind en gezin’.


Vanwege een gezamenlijke droom geven Buurtgezinnen, Steunouder, Meeleefgezin, Home-Start en Samen Oplopen dit collectief vorm.  We willen zorgen dat alle kinderen en gezinnen in Nederland informele steun kunnen krijgen als dat even nodig is. Met elkaar willen we daaraan bekendheid geven bij gemeenten en organisaties in Nederland.

We kennen elkaars werkwijze goed en proberen waar mogelijk elkaar te versterken of te vertegenwoordigen op bijeenkomsten van bijvoorbeeld Kansrijke Start, VWS, VNG en jeugdcongressen.

Ook de website van ‘Zorg voor de Jeugd’ heeft een pagina ingericht voor dit collectief. U kunt daarin doorklikken naar de verschillende vormen van informele steun. De meeste vormen sluiten qua doelgroep op elkaar aan en kunnen dus heel goed naast elkaar bestaan in een gemeente. Laten we met elkaar een brede basis voor informele steun in gemeenten neerzetten! Fijn voor kinderen en gezinnen, besparend voor de zorg.

Categorie: Overig

← Terug naar nieuws