Samen Oplopen is opgenomen in de databank effectieve interventies van Movisie

Lees verder

Delfzijl is gestart met een hele brede vorm van laagdrempelige informele zorg voor kinderen en gezinnen: Samen Oplopen met Steunouder. Samen bieden Samen Oplopen en Steunouder een breed aanvullend aanbod aan informele preventieve zorg voor gezinnen die zelf onvoldoende steun in hun eigen omgeving hebben. Waar nodig gebeurt dit in samenwerking met de formele zorg. Deze samenwerking vinden wij een enorme kans!

Gezinnen kunnen elke behoefte die zij hebben aan steun door een mede-inwoner melden bij één punt. De 2 coördinatoren, Marja en Thérèse, kunnen samen met de ouder of jongere bekijken waar  het gezin of de jongere het meest bij gebaat is. In de gemeente is er zo weinig versnippering. Burgers in Delfzijl en omstreken kunnen gezinnen steunen op de manier die bij hen past.

Steunouder en Samen Oplopen Delfzijl worden in Delfzijl uitgevoerd door Stichting Welzijn en Dienstverlening. Deze organisatie is aangesloten bij Stichting Steunouder Nederland en bij ons, Stichting Samen Oplopen Nederland.

Samen Oplopen en Steunouder kennen elkaar goed via het Groeiprogramma van het Oranje Fonds en werken beide via het overdragen van de werkwijze aan bestaande lokale zorg- of welzijnsorganisaties. Door beide werkwijzen aan elkaar te koppelen kunnen én kinderen opgevangen worden in het huis van een steunouder én kunnen vrijwilligers in het overbelaste gezin helpen om problemen te verminderen. Lees hier meer over de steun aan gezinnen in Delfzijl.

Categorie: Organisatie

← Terug naar nieuws