Samen Oplopen - Cosis

Sharleen Botter-Fik

mail: samen-oplopen@cosis.nu

site: www.cosis.nu

Volg ons

Cosis is werkzaam in de provincies Groningen en Drenthe. In alle gemeentes bieden we ondersteuning aan kinderen, jongeren en gezinnen. Daarnaast bieden we ambulante ondersteuning aan volwassenen en verschillende vormen van verblijf: logeergezinnen, logeerhuizen, gezinshuizen, appartementen, trainingscentra, beschermd wonen en verblijfslocaties. In Groningen en Drenthe kom je op verschillende locaties onze Kinderdagcentra tegen.

Samen Oplopen en Cosis verbinden vrijwilligers aan gezinnen die veel stress ervaren. Stress doordat ze zaken in de samenleving lastig vinden, een verstandelijke of psychische beperking hebben, zich alleen of overbelast voelen, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn,  of andere factoren die zorgen geven. De vrijwilligers leveren steun, zorg en begeleiding in het gezin.

De vrijwilligers worden gesteund door verschillende coördinatoren. Zij werken samen maar ieder heeft een eigen aandachtsgebied wat vaak samenhangt met de regio waarin ze werkzaam zijn. Sharleen Botter-Fik is vrijwilligerscoördinator en begeleidt samen met andere coördinatoren de koppeling van de vrijwilliger aan het gezin of een jongere.

Zorgen in gezinnen
Als je, als ouder, veel stress en zorgen hebt en je wilt tóch je kinderen een fijne jeugd geven, dan kun je wel eens wat steun gebruiken. Als jongere moet je zo veel alleen bedenken, regelen en doen, dat je wel wat hulp kunt gebruiken.

Of als je, als hulpverlener, weet dat er in een gezin of bij een jongere behoefte is aan steun op een vriendschappelijke manier, aandacht buiten kantooruren of hulp bij kleine praktische zaken.

Mail dan Sharleen Botter-Fik of een van haar collega’s via: samen-oplopen@cosis.nu om te overleggen. Zij kennen de zorg en weten wat een vrijwilliger op een veilige en verantwoorde manier kan doen.

 

Nieuws

Cosis

Als je je leven zelf op orde hebt, heb je heel wat door te geven!
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Mensen die het leuk vinden om een gezin of jongere in jouw gemeente te helpen. Om als mede-burgers uit te wisselen hoe je het leven ervaart en wat je voor elkaar kunt betekenen. Meedenkkracht of meedoen, in de situatie van het gezin of met de jongere. Dat geeft zin én een vorm van verbinding die je anders wellicht niet had gemaakt. En als je dat spannend vindt: Je wordt goed begeleid door de coördinator die in het gezin werkzaam is en we luisteren goed naar jouw wensen.

 

Scroll naar top