vrijwilligers

Wil jij graag iets doen  voor een gezin in jouw omgeving dat wat meedenk- of meedoe-kracht kan gebruiken?

 

Meld je dan aan als vrijwilliger bij Samen Oplopen via onze contactpagina. Eén van onze zorgcoördinatoren neemt contact met jou op, komt goed luisteren wat jij kunt en wilt  en brengt je in contact met een gezin waar jij toegevoegde waarde kunt bieden.

 

De problemen die binnen gezinnen kunnen spelen zijn vaak heel breed en jij kunt hulp bieden in brede zin, van het invullen van formulieren tot het bieden van een luisterend oor. Van naar buiten gaan met de kinderen tot samen een fiets kopen of zwemles regelen. Bij het leren van de Nederlandse taal tot het helpen bij de inburgering. Maar net wat bij jou past.

 

Wat hierbij belangrijk is, is dat je ook je eigen grenzen bewaakt. En op tijd aangeeft wat je wel en niet wilt of kunt doen. Daarom heb je een korte lijn met onze professionele zorgcoördinatoren.

Wat je ervoor terug krijgt? Veel voldoening, omdat je echt iets kunt betekenen. Daarnaast geven veel van onze vrijwilligers aan dat het contact met het gezin hun eigen leven verrijkt.  Omdat je wel bij elkaar in de buurt woont, maar elkaars leefwereld totaal niet kent.

 

 

“Direct contact met mensen en iets voor ze kunnen betekenen geeft mij veel voldoening. Door met de gezinnen mee te lopen, ontdek ik zelf hoe bureaucratisch alles hier werkt en dat er nog zoveel mogelijkheden zijn om processen te verbeteren. De gezinnen waarderen het dat ik meega en ik krijg de kans om de brug te slaan tussen mensen achter hun bureau (werk wat ik vroeger zelf deed) en degene die ik help. Ik zie mensen veranderen en weer in hun kracht komen.”

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Volg ons dan op Twitter en Facebook of meld je aan voor onze nieuwsbrief.