gezinnen

Als je veel zorgen hebt, je er als ouder alleen voorstaat en het allemaal niet geregeld krijgt terwijl je er alles aan probeert te doen om het goed te laten gaan, is het fijn om een steuntje in de rug te krijgen. Samen Oplopen kan met je meelopen, mee denken of mee doen in je gezin.

Misschien ben je al vanaf je geboorte Nederlander, of woon je hier nog maar net. Steun van een mede-burger kan veel betekenen.

 

Wanneer je je aanmeldt voor hulp via onze contactpagina of wanneer je via het Centrum voor Jeugd en Gezin of een andere zorghulpverlener bij ons terecht komt, gaan wij kijken hoe we kunnen helpen. Waarbij jij aangeeft wat jou zelf niet lukt.

 

Eén van onze vrijwilligers loopt dan een tijd lang met jou mee, zolang dat nodig is. Om jou en je gezin te helpen bij de dingen die nodig zijn.

Bijvoorbeeld het op orde maken van je huis of papieren, meedenken in opvoeden van je kinderen, het zoeken naar werk of meegaan naar een instantie.

Of gewoon een praatje, een luisterend oor, oplossingen bedenken voor je zorgen en vragen of samen iets leuks doen. Met jou of de kinderen. Dat het goed gaat met jouw kinderen in het gezin is voor ons een belangrijk. Het kan dus van alles zijn, als het past bij jou én de vrijwilliger.

 

Soms lukt het even niet alleen, en dan kan het samen. En zodra jij en je gezin het weer zelf kunnen, hebben we ons doel bereikt.

 

“Onze vrijwilliger komt één keer in de week en is erg aardig. Hij helpt ons met allerlei dingen en is het is heel gezellig als hij er is. Hij oefent geen druk uit maar denkt gewoon mee en helpt ons ruimte in ons hoofd en huis te creëren. De humor en warmte die hij iedere keer meebrengt is heel waardevol voor ons.”

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Volg ons dan op Twitter en Facebook of meld je aan voor onze nieuwsbrief.